(1591) Zavářka z vepřové slezinky

2 – 3 ks vepřové slezinky
2 vejce
sůl
pepř
strouhanka
(petrželka nebo šnytlík)

Vepřové slezinky omyjeme a umeleme na jemno na masovém strojku. Kdo ho nemá, naškrábe na prkénku ostrým nožem. Případné kousky nejsou na překážku.
Přidáme vajíčka, pepř, sůl a postupně přidáváme strouhanku, až vznikne tužší těsto.
Tvarujeme kuličky nebo vykrajujeme mokrou lžící a vkládáme přímo do hovězí nebo vepřové polévky.
Pozn: tyhle kuličky jsem začala dělat už v době, kdy nebyly běžně k dostání játra.
Mají trochu výraznější chuť než klasické játrové.

Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

18 komentářů: (1591) Zavářka z vepřové slezinky

  1. Jana Macůrková napsal:

    A k tomu jeden, který mne dostal do kolen:
    Češi vymysleli novou hru, která je ale určena jen opravdovým chlapům. Pravidla jsou jednoduchá: Zapněte TV, program ČT24. Pohodlně se posaďte, na stůl postavte láhev skotské nebo rumu, a když z TV uslyšíte slovo „koronavirus“, vypijte frťana na ex. Rekord drží Václav Hudeček z Čáslavi s 57 minutami, pak upadl do bezvědomí.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Babicka je delavala, ale davala majoranku a cesnek.

  3. sharka.68 napsal:

    koumu, že to zkusím z bejčích koulí……

  4. lida.f napsal:

    Také jsem slezinu za starého režimu používala místo nedostatkových jater. Syn ujíždí na slezině doteď. Když ji vařím pro pejska, odebere si část pro sebe.

  5. sharka.68 napsal:

    pro Lidu f: No v drogerii bych ji nehledala 😀 , ale u nás ji nemaj ani u řezníka….

  6. Inka napsal:

    No, slezinu jsme doma jídávali vařenou s hořčicí. Psům ji nedávám, bývá po ní běhavka. Knedlíčky asi raději z jater

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..