(1598) Plovdivské maso VPŽ

500 g vepřové kýty
2 velké cibule
mletá  paprika sladká
trošku grilovacího koření
sůl
1 větší rajský protlak
mouka na zahuštění

Cibuli nakrájejte nadrobno a lehce poduste na troše oleje. Vepřové maso nakrájejte   na nudličky a přidejte k cibuli, osolte a až zrůžoví, přidejte papriku a grilovací koření (vznikne něco jako základ na guláš) podlijte vodou a duste do změknutí masa (v tlakovém hrnci je to rychlovka – za 15 min. je hotovo). Až maso změkne, přidejte rajský protlak, dobře promíchejte a zahustěte trochou mouky, rozmíchané ve vodě a povařte ještě asi 5 min. Maso je výborné s hráškovou rýží – tu připravíme tak, že vařenou rýži smícháme se sterilovaným hráškem a posypeme strouhaným eidamem. Celé dozdobíme kolečky krájené cibule.

Z PŽ zachránila: Devětapadesátka

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1598) Plovdivské maso VPŽ

  1. Jiřina napsal:

    To je ale pěkný kousek masíčka a recept bude taky dobrý a hrášková rýže, tu můžu jen tak samotnou. :

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ten protlak mi nesedí. Ale já ho nemám ráda v jídle všeobecně, někomu to možná bude chutnat. Navíc mi přijde, že to grilovací se musí mlátit s paprikou.
    A hrášková rýže – tak toto ne, hrášek bych aspoň osmahla, jinak z toho bude břečka.
    59 – je mi jasné, že to není Tvůj recept. Už ten eidam mi k Tobě nesedí.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..