(1599) Nugát

hrnek šlehačky
3/4 hrnku cukru
2 hrníčky loupaných na jemno mletých mandlí
1 – 2 tabulky kvalitní čokolády
lžička kakaa

Recept poslala Ivanka a píše k němu:

Nejsem si jistá původem, ale je možné, že jsem to kdysi našla na diskusi na PŽ, každopádně vyzkoušeno.
Svaříme hrnek šlehačky, vmícháme ¾ hrnku cukru. Znovu necháme vařit a přidáme 2 hrníčky mletých loupaných mandlí. Dále přidáme  1 – 2 tabulky kvalitní čokolády.

Mícháme, až to zhoustne a pak buďto rozetřeme na pečící papír nebo, jako já, dáme do malých silikonových formiček na bonbony a já nahoru ještě dala loupané mandle. Po vychlazení v lednici šly bonbony z formiček krásně vyloupnout.
Silikonové formičky (mám 3 různé sady á 15 bonbonů, takže musím dělat dvakrát, minimum je 30 ks/druh) vymažu postupně ve dvou vrstvách čokoládovou polevou. Opravdu dělám dvě vrstvy, nechám první zaschnout a dělám druhou. Vypadá to, že už se tam nic nevejde, ale vejde.

A já připisuji – přidala jsem tento nugát do nugátové bábovky a jen se po ní zaprášilo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1599) Nugát

  1. Ivana P. napsal:

    Není mi moc jasné: „Silikonové formičky vymažu postupně ve dvou vrstvách čokoládovou polevou“. Jakou polevou – je to nějaká, která není v surovinách, nebo se tím myslí ta nugátová směs? To se z polevy udělá něco jako skořápka na nugátovou směs?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..