(1605) Zatočená pizza podle našich vnoučat

těsto:
30 dkg špaldové mouky
20 dkg hladké mouky
150 ml oleje (slunečnicový)
250 ml mléka,
1 kostka droždí (42 g)
1 lžička cukru
sůl

Ze všech ingrediencí zaděláme vláčné těsto, necháme vykynout.

Náplň:
papriky (červenou, zelenou, žlutou)
cibuli větší
sádlo asi tak jednu lžíci,
(podusíme v pánvi a necháme vychladnout)
rajčatové pyré nebo kečup,
30 dkg  salámu  (Gothaj) nastrouhám na hrubo,
sýr Goudu nebo Eidam na plátky,
provensál. koření nebo koření na pizzu.

Když těsto vykyne tak udělám 2 nohy závinu. Potřu rajčaty, dám paprikový základ, nastrouhaný salám, plátky sýra, posypu kořením.
Závin zatočím a potřu vajíčkem, posypu semínky nebo kořením.
Peču na 180 st. do zlatova.
Těsto je tmavé ale to mu nic nebere na chuti.
Lze použít i mouku grahamovou.
Dobré je to teplé i za studena.

Recept poslala  a její vnoučata pojmenovala: Helenka Vojtová

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1605) Zatočená pizza podle našich vnoučat

  1. Jana Macůrková napsal:

    Na zítra mírně červené, čili v rámci tohoto týdne. Ani jsem nemusela měnit pořadí. Kouzlo nechtěného – měla jsem nachystáno aniž bych tušila, že bude červený týden.

  2. Iva Janovská napsal:

    Špaldovou mouku nemám, ale grahamovou ano, takže zkusím udělat z ní. Akorát vynechám gothaj (nějak poslední dobou neseženu kvalitní). Milá změna na překus – slané mezi všemi těmi beránky a mazanci :-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..