letní jablka
hřebíček
mandlová tresť
třtinový cukr
1 dcl rumu
Čtvrtky těch letních jablek jsem svařila s hřebíčkem, mandlovou trestí a troškou třtinového cukru. Pak jsem to rozmickovala, protože ty mrňouse jsem neloupala. Vznikla taková jablečná kaše, do té jsem přidala deci rumu a naplnila sklínky. Je to pyré do jogurtu, ale myslím, že to zželíruje samo, jablka mají pektinu dost a bude to dobré i třeba do buchet nebo na koláč v zimě.
Do komentářů vepsala Katyp.
Ještě, že ted jabloně nekvetou. Jinak dobrý nápad, jak využít „skleněnky“, jak jim u nás říkáme. Ukládám.
neumim si představit tu chuť letních jablek a mandlový tresti….ale Karol už mi neodpoví….
Jé, to je krásná vzpomínka na letní jablíčka, těch jsem schopná naráz sníst třeba 10. Ale normální jablka musím oloupat, slupka mi nedělá dobře. Už se těším až budou – jestli budou. Když jich někdo má hodně a jsou malá, tak zavařit. Uvidím co letos bude.