250 ml vody
1 zarovnaná lžíčka soli
1 lžička cukru
50 ml olivového oleje
500 g hladké mouky
2,5 lžičky sušeného droždí
Ze všech surovin zpracujeme vláčné těsto.
Toto těsto vyjde na 2 velké pizzy (2 plechy). Potřeme směsí oleje a kečupu, dáme ingredience, kdo co rád, posypeme sýrem a dáme péct cca 25 minut na 200°C.
Radost ale uděláte dětem, když místo jedné nebo dvou velkých pizz, vyrobíte množství menších, pokaždé s jinou náplní. V originál receptu byly pizzy o průměru tak maximálně 10 cm, já dělala tak asi 15 cm.
Další recept vyzkoušela: Jana Macůrková
Nejdřív jsem se lekla, když jsem viděla dvě a půl lžičky droždí, ale pak mi došlo, že je to na půl kila mouky,… U mě žampióny a taky olivy.
u mne tuňák a černé olivy, těsto potřené česnekovou smetanou….
Jojo, tuňák a česneková smetana,…. kde je Pavlovův pes? Mohl by se ode mě učit slintat :-).
Malou konzervu tuńáka jsem koupila, tak uvidím, co s ním, ale asi jako těstovinový salát s tuňákem. Zítra sice bude bramboračka s palačinkami nebo karbanátky s br,kaší. Uvidíme na co bude mít pán domu ráno chuť.
Těstovinový salát – taky dobrá volba. Já bych dala přednost karboši před palačinkou, ale bramboračku s houbičkama určitě jako první chod!