600 g hladká mouka
2 lžíce másla (100 g)
6 dcl mléko
150 g cukr + na posypání
špetka soli
1 kostka droždí
drobenka:
polohrubá mouka
máslo, cukr
Prohrabavše se obsahem mrazáku, objevila jsem jednu dokonale zapomenutou krabici borůvek. A tak byl včera k obědu koláč s hrnkem studeného čerstvého mléka.
Z uvedených surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme asi 1/2 hodiny vykynout.
Mezitím si připravíme drobenku, v množství podle předpokládaných plechů koláče. (já měla dva na velký plech + 1 menší na kulatý skleněný o průměru 25 cm.)
Vykynuté těsto roztáhneme na plech v co nejtenčí vrstvě, posypeme borůvkami tzv.
na husto, a posypeme drobenkou. Po upečení (cca 20 minut) lehce pocukrujeme.
Pekla Jana Macůrková
Milá připomínka blížícího se léta. Já bohužel nic podobnýho nevyhrábnu ani omylem. I zamražené houby od Tebe už dávno padly za vlast,…
Nedávás vajíčko ? Nebo jeden – dva žloutky ?
Není nutností, někdo dává,já jak kdy.
já udělám těsto na olejovou bábovku, naliju ho na plech a zasypu borůvkami… no,teď budou nahrazeny strouhanými jablíčky se skořicí….