(1639) Ovar

1 vepřové koleno,
dobře prorostlý vepřový bok
sůl
bobkový list
nové koření
mletý pepř
hořčice
křen
čerstvý chléb
Maco dáme uvařit, do vody přidávám bobkový list a nové koření, vaříme cca 2,5 hodiny.
Teplé maso podáváme s křenem, hořčicí, solí, mletým pepřem. A hlavně s měkkým čerstvým chlebem (hodil by se ten od „59“!) a hlavně dobře vychlazené pivko – to ze sedmého schodu).
PS: já měla šílenou chuť na ty sulcovatý kůže!!!

Vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1639) Ovar

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak vařený bůček bych naložila do směsi koření a nechala uležet. A ke kolenu přidávám ještě pro lepší chuť česnek a cibuli. A peču ho, kromě jiného, s černým pivem. Fakt je, že na tom klepavým sulcu si nepochutnám.
    Jen se zeptám, to vlevo vypadá jako kuřecí prsa s kostí, co to je?

  2. Mira napsal:

    Jó, ovar, skvělá věc. Trochu povařit s kořením a cibulí a pak dopéct s pivem a česnekem. Tak to miluju já.

  3. sharka.68 napsal:

    křen je dobrej, ale vejmrda je vejmrda…..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..