1 vepřové koleno,
dobře prorostlý vepřový bok
sůl
bobkový list
nové koření
mletý pepř
hořčice
křen
čerstvý chléb
Maco dáme uvařit, do vody přidávám bobkový list a nové koření, vaříme cca 2,5 hodiny.
Teplé maso podáváme s křenem, hořčicí, solí, mletým pepřem. A hlavně s měkkým čerstvým chlebem (hodil by se ten od „59“!) a hlavně dobře vychlazené pivko – to ze sedmého schodu).
PS: já měla šílenou chuť na ty sulcovatý kůže!!!
Vařila Jana Macůrková
Tak vařený bůček bych naložila do směsi koření a nechala uležet. A ke kolenu přidávám ještě pro lepší chuť česnek a cibuli. A peču ho, kromě jiného, s černým pivem. Fakt je, že na tom klepavým sulcu si nepochutnám.
Jen se zeptám, to vlevo vypadá jako kuřecí prsa s kostí, co to je?
Já bych si tipla kůži z kolene. Tu já rád, tuze rád. Ale bohužel už bez toho tlustého pod ní. S bůčkem bych udělala to samé co Ty. Jen je vždycky problém vydržet až bude správně uleželý.
Nějak nechápu, proč bych dávala k vepřovému ovaru kuřecí prsa. Samozřejmě to je kůže z kolena. Tu já mám jako lahůdku (kolagen muší bejt). Naštěstí ji Vlastik nejí, ten jen to libové.
Taky ji miluju, přesně jak píšeš, kolagen nade vše :-). To mi připomíná, že už jsem se dlouho vybodla na klouby!
Psala jsem, že to tak vypadá, ne že to jsou. Nemusíš se hned čílit. ?
Jó, ovar, skvělá věc. Trochu povařit s kořením a cibulí a pak dopéct s pivem a česnekem. Tak to miluju já.
Já ho jenom vařím, pokud peču, tak ovarové koleno, předvařím a potom dopeču.
aky lahůdka. Jen sehnat pěkné koleno.
křen je dobrej, ale vejmrda je vejmrda…..