(1644) Pařížský kuřecí řízek VPŽ

2 kuřecí prsíčka
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1/2 dcl mléka
sůl,
tuk na smažení

Řízky naklepejte a osolte. V hrníčku si připravte těstíčko z mouky, vejce a mléka, mírně posolte. Řízečky v těstíčku namočte a hned pozvolna smažte dozlatova. Do těstíčka  můžete přidat lisovaný česnek či grilovací koření – řízečky budou pikantnější.

Z diskusí na ProŽeny zachránila Devětapadesátka.
A já už vím, co bude z těch dvou na fotce. Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1644) Pařížský kuřecí řízek VPŽ

  1. lida.f napsal:

    U nás jsou oblíbené kuřecí řízky marinované ve směsi jogurtu, vejce, koření a česneku a pak jen obalené ve strouhance. Jsou krásně šťavnaté.

  2. sharka.68 napsal:

    už jste zkusili Kyjevský kuřecí řízek?

    To se do prsíčka udělá kapsička a vloží se kus zmrzlého bylinkového nebo obyčejného osoleného másla, zaklepne, aby nevytejkalo a obalí se v trojobalu…a osmaží…po rozkrojení je prsíčko křehké,máslo a šťavka z masa vytvoří výbornou chuť… jen se to musí jíst teplé…studené to není ono….

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    „A já už vím, co bude z těch dvou na fotce. Jana“
    A já bych to viděla raději, než takto syrová ?

    Nicméně, kuřízky nenaklepávám, já je seříznu, páč mám většinou hodně vysoké okozí, a obalím. Z toho zbytku potom dělám kdejakou směs z kdečím.
    Nápad Sharky je výborný, to zkusím, jen je teda nebudu řezat vejpůl, páč to už bych neměla to máslo kam dát.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..