hovězí maso na polévku
sůl
libeček
pepř
2-3 rohlíky nebo housky
máslo
(1 vajíčko – není nutné)
Hovězí maso (já měla kližku, tu jsem použila na rajskou omáčku) dáme vařit s několika listy libečku. Když je maso měkké, použijeme je na omáčku, kousek ale nakrájíme a ponecháme v polévce.
Do vařící polévky zaváříme knedlíčky připravené chvilku dopředu, aby se rozležely – housky nebo rohlíky nakrájíme na hodně malé kousky, smícháme s kouskem másla a pepřem (kdo nemá odvahu to zkusit bez vajíčka, může přidat jedno vajíčko, ale skutečně ty knedlíčky drží i bez něj), vytvoříme kuličky tak 3 cm v průměru a necháme asi 15 minut odpočinout.
Knedlíčky vaříme jen malou chvilku (do 5 minut) a nedivte se – krásně plavou, jako by byly duté.
Z historické kuchařky, která je tak stará, že nemá desky a tak nevím z kterého je roku, čerpala recept Jana Macůrková
Jano, prosím, vymaž to množství receptů a dávej to postupně. Díky
A proč bych to dělala ? Není to tak dávno,kdy mi bylo řečeno, jestli by mi nebylo líto nasyslených receptů. Bylo, takže je dám takhle. Teď každý den tak po 10, jak budu mít čas a až dojdou, budu vše přeposílat svému nástupci.
Jani, a není to ßkoda? Tak se ani nestihne komentovat, a víš dobře, že se v komtentářích taky najdou dobré nápady..
Jano, třeba proto,že se ten příval prostě nedá pročíst pořádně..nasyslený recepty jsou škoda, ale tohle je taky extrém, dávej 2-3 denně , ale neval to sem jak lavinu…. moc Tě prosím….
Knedlíčky určitě zkusím, vypadají dobře a recept jsem vůbec neznala.