1 středně velká kapusta,
2 cibule (menší nasekané na jemno)
3 vejce
3 plátky toust. chleba,
0,5 kg uzeného masa (nasekaného na drobno)
10 dkg špeku (na drobno pokrájený)
sádlo,
pepř, mletý kmín, sůl,
česnek (podle velikosti 5 – 6 stroužků)
vývar z uzeného masa podle potřeby
Kapustu uvařím a po vychladnutí rozsekám nadrobno, toust. chléb namočím do vývaru z masa, vymačkám a smíchám v míse s ostatními surovinami, špek rozškvařím na sádle a přidám spolu s uzeným masem do mísy. Promíchám a případně přidám ještě koření, to jak má kdo chuť. Když je směs řídká, tak zahustím trochou strouhanky. Pekáček vymažu sádlem, navrstvím směs a peču dozlatova.
Dobré s brambory nebo i s chlebem.
Recept poslala Helenka Vojtová
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…