(1667) Žemlový knedlík bramborový

80 dg brambory
2 krajíce chléb
30 dg uzené maso
250 krupička
sádlo
2 vejce
sůl

Brambory uvaříme a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Chléb zbavíme kůrek, nakrájíme na kostičky a necháme do druhého dne trochu oschnout.
Uzené maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle společně s chlebem. Necháme vychladnout. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, připravenou směs uzeného masa s chlebem, osolíme. Vše promícháme, přidáme krupičku a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme šišky přiměřené velikosti a vaříme v páře cca 25 až 30 minut.
Uvařené knedlíky nakrájíme a podáváme s cibulkou nebo se zelím.
Pozn: já jsem je vařila raději v mikrotenu a možná by bylo lepší dělat koule, ne šišky.

Další z Lázničkových knedlíků připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1667) Žemlový knedlík bramborový

  1. Iva Janovská napsal:

    Mankote, Jani, ty ses ale rozepsala! Recept ukládám.

  2. sharka.68 napsal:

    stačí to uzený do nich zavinout prostě roláda….a chleba trošku opéct…je to tak chuťově lepší..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..