(1673) Drožďová polévka VZK446

ovesné vločky
másle (tuk)
cibulka
kvasnice
vývar (masox)
sůl, pepř
majoránka, česnek
vajíčko, hl. mouka
mletý kmín
nudle, petrželka

Nasucho opražit ovesné vločky. Na másle (tuku) zpěnit cibulku, nechat rozpustit kvasnice, přidat opražené vločky, zalít vodou, (vývarem), případně masox, osolit, okořenit majoránkou, česnekem, pepřem, přidat rozkvedlané vajíčko, provařit. Letní variantu dělám takto: na másle zpěnit cibulku, nechat rozpustit kvasnice, zasypat hl. moukou a hned na to vajíčko, rozmíchat, zalít vodou, osolit, někdy přidávám mletý kmín, provařit. Přidat nudle a nezapomenout na petrtelku.

Do komentářů připsala A.rena

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1673) Drožďová polévka VZK446

  1. Imelda napsal:

    Tak to je polévka jako dělaná pro toho mýho. Téměř do každé polévky přisypává ovesné vločky, kvasnice ty on taky rád a petrtelka nesmí chybět v žádné polévce.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..