(1668) Dvoubarevná buchta

3 + 3 vejce
2 + 2 lžíce cukru
2x půl hrnku oleje
2x 220 ml šlehačka (mléko)
1 prášek do pečiva
2 vrchovaté lžíce kakaa
2x 3/4 hrnku polohrubé mouky

vypeckované višně
švestkový kompot
3 vejce smícháme se šlehačkou, olejem, cukrem a kakaem, přidáme polovinu prášku do pečiva smíchanou s polohrubou moukou. V druhé míse smícháme druhou polovinu surovin, jen bez kakaa.
Tmavé těsto nalijeme do formy na pečící papír, na něj poklademe vypeckované višně (já měla ještě zamrazené), druhou polovinu jsem pokladla půlkami švestek.
Na ovoce nalijeme světlé těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut, až se střed nelepí na špejli.
Pozn: žlutá barva není potravinářské barvivo, tojsou domácí vajíčka. A jak vidíte podle zbytku na tácu, opravdu návštěvě chutnalo a moc toho nezbylo.

V sobotu pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1668) Dvoubarevná buchta

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jano, stalo se něco? Já jen že sem hrneš jeden recept za druhým

  2. Iva Janovská napsal:

    Ukládám, až budu mít nějaké ovoce – zamrazené a zavařené došlo a nové není, leda to, co stojí jak poplužní dvůr. Domácí vajíčka jsem už obdivovala a obdivuji znova, neuvěřitelný!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..