(1670) Slepice

pórek
máslo,
maso – třeba ze slepice nebo z krůty
vývar
sůl
pepř
listové těsto
vejcem
Osmahnout nebo odusit pórek na másle, a ne málo pórku, potom přidá zbylé maso – třeba ze slepice nebo krůty a natrhané na kousky, zalije vývarem, nechá podusit, osolí, opepří, přecedí a dá do pekáčku, přikryté listovým těstem, pomaže vejcem a tak 1/2 až 3/4 hodinky zapeče.
Tu přecezenou šťávu použije jako omáčku.

Do komentářů na úpravu drůbeže připsala Iva.C
Foto ilustrační

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1670) Slepice

  1. Iva Janovská napsal:

    Dobrý nápad, já dělám jen rizoto, když mi zbude kousek masa, třeba z vývaru, použít listové těsto by mě nenapadlo.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..