(1678) Telecí játra po anglicku

250 g vepřových jater
50 g anglické slaniny
1 malou šalotku,nebo trochu 1/3 cibulky
1 polévkovou lžíci sojové omáčky (není nutná)
1 lžičku kečupu
olej
sůl podle chuti
Játra nakrájíme na slabé plátečky o síle max.1cm. Nakrájíme si šalotku na velmi slabá kolečka, či půlměsíčky a připravíme si plátek anglické slaninky. Na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje naskládáme připravená játra a zprudka opékáme. Po otočení jater ihned přidáme slaninku. Poté přihodíme na volnou část pánve šalotku krádce osmahneme, přidáme sojovou omáčku, trochu vody a kečup.  Trochu na pánvi promícháme a ihned sundáme ze sporáku. Z pánve na talíř přeložíme hotová játra, přes která položíme osmaženou slaniku a přelijeme vzniklým výpekem se šalotkou.
Podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.
Pozn: já jsem přidala kousek zeleninocé papriky.

Rychlou večeři nebo oběd připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1678) Telecí játra po anglicku

  1. Iva Janovská napsal:

    Jatýrka a slanina – skvělá kombinace, pro někoho možná těžká, ale určo moc dobrá.

  2. Imelda napsal:

    To je dobrá kombinace, slanina, játra, cibulka, sojovka, to si udělám, ten kečup ještě zvážím.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..