(1683) Podkrušnohorské kroupáky

Krupky malé,
brambory (cca 1:1),
krupička,
vejce,
česnek,
sůl

Brambory uvaříme a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Krupky malé uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Česnek utřeme se solí. Brambory nahrubo nastrouháme, přidáme krupky, vejce, česnek, sůl a dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme krupičkou. Z připraveného těsta rukou natrháme větší noky a vaříme v páře cca 20 minut.

Podávat můžeme jako bezmasé jídlo se špenátem, omaštěné sádlem, případně jako přílohu k opečeným klobáskám….

Pozn: já měla uvařené velké kroupy na nastavovanou kaši a zbyly mi, tak jsem použila velké místo krupek.

Z Lázničkových knedlíků vybrala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1683) Podkrušnohorské kroupáky

  1. Iva Janovská napsal:

    Jani, nejsou ty noky trochu tužší?

  2. sharka.68 napsal:

    u nás velké kroupy do uzené kroupové polévky, do nastavené kaše „lámanka“…. když vynecháš tu krupičku a smícháš jen ty uvařené postrouhané brambory,krupky, vejce a trochu polohrubé mouky, uděláš skvělé placky .. pokud dáš strouhané syrové,přidáš česnek,pepř,sůl ,majoránku, trochu polohrubé mouky a ty uvařené krupky, máš skvělé bramboráky-kroupováky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..