(1696) Pudinková bábovka

4 žloutky
2 lžíce cukru
½ hrnku oleje
1,5 hrnku polohrubá mouka
1 dl mléka
sníh ze 4 bílků
¼ l vlažný vanilkový pudink
–  (¼ l mléka 1 lžíce cukru 1 sáček pudink vanilkový)
prášek do pečiva

lžíce sádla na vymazání formy
polohrubá mouka na vysypání

Pudink si uvaříme nejdřív a necháme ho skoro vychladnout (měl by být vlažný)
Všechno kromě sněhu smíchat dohromady, sníh přidat nakonec.
Pokud se nám zdá těsto příliš husté, přidejte trochu vlažného mléka.
Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě až se nelepí na špejli.
Pokud máme skleněnou formu, můžeme kontrolovat i barvu.

Stejně rychle, jak jsem ji upekla, tak rychle zmizela. Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1696) Pudinková bábovka

  1. lida.f napsal:

    Pudinkovou bábovku taky dělám, je výborná. A taky málokdy vydrží dva dny, mizí před očima. Peču ji v silikonové formě. Nemusím ji vysypávat a bábovka z ní pěkně vyklouzne.

  2. Iva Janovská napsal:

    Vypadá moc dobře, z uvařeného pudinku jsem ještě nepekla, zkusím!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..