(1693) Petrův bramborový salát

1,5 kg brambor
1 menší balení hrášku
2-3 středně velké nakládané okurky
1 normální cibule
1 malá majolka
25 deka gothaje vcelku
plnotučná hořčice
sůl, pepř
2 vejce natvrdo
1 větší mrkev, 1 petržel, celer

Brambory,mrkev,petržel,celer a vajíčka si uvařím den dopředu a nechám vychladnout. Nesmí být rozvařené.

Druhý den na hrubém struhadle vše nastrouhám a přidám nastrouhaný salám,okurky,vejce a cibuli. Z hrášku se slije nálev a vysype se do směsi. Přidáme majolku a asi 3 pol.lžíce hořčice,špetku soli,pepř. Umyjeme si ruce a řádně promícháme. Pokud se zdá salát suchý, přidáme majolku.

Já osobně pak dochucuji podle vlastní chuti přidáním toho, co mi tam schází, aby to chutnalo a nebyla tam některá z chutí moc agresivní.
POZOR !!! Se solí velmi opatrně, protože salát musí ještě aspoň do dalšího dne ležet v chladu a sůl se rozloží.

Na ochutnání přinesl Petr Zeman, Foo Vlastik.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1693) Petrův bramborový salát

  1. Iva Janovská napsal:

    Až na hrášek přesně to, co děláme doma, občas přiliju i trošku vody z okurek. Nestrouhám, krájím na malé kousky. A hned bych si dala! 🙂

  2. sharka.68 napsal:

    nestrouhám, krájím, bez gothaje, přidávám mírně nakyslé,šťavnaté, na drobno pokrájené jablko…a cibuli dávám žlutou i červenou….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..