1,5 kg brambor
1 menší balení hrášku
2-3 středně velké nakládané okurky
1 normální cibule
1 malá majolka
25 deka gothaje vcelku
plnotučná hořčice
sůl, pepř
2 vejce natvrdo
1 větší mrkev, 1 petržel, celer
Brambory,mrkev,petržel,celer a vajíčka si uvařím den dopředu a nechám vychladnout. Nesmí být rozvařené.
Druhý den na hrubém struhadle vše nastrouhám a přidám nastrouhaný salám,okurky,vejce a cibuli. Z hrášku se slije nálev a vysype se do směsi. Přidáme majolku a asi 3 pol.lžíce hořčice,špetku soli,pepř. Umyjeme si ruce a řádně promícháme. Pokud se zdá salát suchý, přidáme majolku.
Já osobně pak dochucuji podle vlastní chuti přidáním toho, co mi tam schází, aby to chutnalo a nebyla tam některá z chutí moc agresivní.
POZOR !!! Se solí velmi opatrně, protože salát musí ještě aspoň do dalšího dne ležet v chladu a sůl se rozloží.
Na ochutnání přinesl Petr Zeman, Foo Vlastik.
Až na hrášek přesně to, co děláme doma, občas přiliju i trošku vody z okurek. Nestrouhám, krájím na malé kousky. A hned bych si dala! 🙂
Dělám stejně, nedávám salám.
nestrouhám, krájím, bez gothaje, přidávám mírně nakyslé,šťavnaté, na drobno pokrájené jablko…a cibuli dávám žlutou i červenou….