600 g telecí kýta
(zkoušela jsem i telecích jater)
sůl
pepř
žampiony
olej
máslo
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut odležet.
Na pánvi rozpustíme olej s kouskem másla, na kterém maso opečeme (trvá to tak 10 minut).
Opečené maso odložíme stranou, na vypečený sos dáme nakrájené žampiony a dusíme cca dalších 10 minut.
Vrátíme zpět maso, prohřejema podáváme s br. kaší nebo hranolky.
Dneska vařila Jana Macůrková
Mňam, hned bych si dala telecí s houbiššškama . Kde ho lovíš? V Kolíně je sice dost telat, ale povětšinou nejsou k jídlu,…
Telecí játra ulovila Haderach a poslala, kýtu ulovil náš mladej. Jo, když je holt huba mlsná, tak si musí občas něco ulovit. A pokud vím, chodí v Praze na Arbesák.
Díky, díky, šeptají mé rtíky. Na Arbesák vyrazím příští týden, mám něco v Radlicích, zarazím tam při cestě.
Tak to je jistě veliká dobrota, krásně naservírované, dala bych si hned. Jen na to telecí budu muset počkat, až mě dcera vezme do Makra, tady není nic.
Janičko, teda ti Tvoji chlapi se mají, u nás dneska byl bramborový guláš, ale taky dobrý. 🙂
Neboj, u nás je ten buřtguláš taky dost často. Dneska byly jahodové knedlíky z posledních jahod (v úterý si jedu pro nové), zítra budou zapečené šunkofleky.
V neděli tam mám v krabičce zamrazený normální hovězí guláš, tak asi jen s chlebem.