(1712) Telecí medailonky se žampiony

600 g telecí kýta
(zkoušela jsem i telecích jater)
sůl
pepř
žampiony
olej
máslo
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme  a necháme asi 15 minut odležet.
Na pánvi rozpustíme olej s kouskem másla, na kterém maso opečeme (trvá to tak 10 minut).
Opečené maso odložíme stranou, na vypečený sos dáme nakrájené žampiony a dusíme cca dalších 10 minut.
Vrátíme zpět maso, prohřejema podáváme s br. kaší nebo hranolky.

Dneska vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (1712) Telecí medailonky se žampiony

  1. Iva Janovská napsal:

    Mňam, hned bych si dala telecí s houbiššškama . Kde ho lovíš? V Kolíně je sice dost telat, ale povětšinou nejsou k jídlu,…

  2. Jiřina napsal:

    Tak to je jistě veliká dobrota, krásně naservírované, dala bych si hned. Jen na to telecí budu muset počkat, až mě dcera vezme do Makra, tady není nic.
    Janičko, teda ti Tvoji chlapi se mají, u nás dneska byl bramborový guláš, ale taky dobrý. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..