600 g telecí játra
2 ks cibule
4 ks jablka
150 ml bílého vína
200 g máslo
50 g cukr
sůl
pepř
Na másle zpěníme cibuli, nakrájená játra na ni vložíme a pečeme asi 10 minut.
Přidáme nakrájená jablka, podlijeme bílým vínem a ještě asi 10 minut dusíme.
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Pozn: vonělo to tak krásně, že jsem z pánve na můj poslední fotografovaný talíř vyškrabala všechny připečené kousky ze dna pánve (je to to tmavší navrchu).
A myslím, že by to šlo udělat i z krůtích jatýrek.
Recept vyzkoušela Jana Macůrková
Dala bych si hned, vypadá to náramně a ty škrabánky, pečené brambory, jatýrka, sliny se mi sbíhají. 🙂
Tak, tak, nejlepší je to odškrábané ze dna pánve nebo pekáčku. S jablky a vínem jsem játra nikdy nedělala, co není, může být!
pokud to podleješ vínem , tak se to odvaří a škrabánky nebudou…leda bys ho nechala znova úplně odvařit a přichytával se cukr a jablka…dělávám tak kachní a krůtí játra…
Moc díky za tip!