(1725) Pečené vepřové srdíčko

1-2 vepřová srdíčka
máslo
cibule
pepř
sůl
kmín
Když se tady objevily pečené ledvinky, tak mne napadlo, že by se takhle daly upravit i některé další části prasátka. A první, co jsem vyzkoušela, bylo vepřové srdíčko.
Srdíčko rozkrojíme podélně napůl, vypláchneme zbytky sražené krve, které tam bývají,  a odstraníme výstupy velkých cév (plicnice a aorty).
Na másle zpěníme cibuli, na ni položíme půlky srdíček, posypeme kmínem a solí a pečeme za občasného podlití horkou vodou asi 1,5 hodiny.
Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží a kompotem.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1725) Pečené vepřové srdíčko

  1. sharka.68 napsal:

    ještě bych ty půlky přepůlila, pomázla česnekem, dokořenila, obalila plátky slaniny a dala péci…
    já srdíčko nakrájím na kousky-spíš na nudličky a dělám ho na slanině a cibulce, podlejvám buď vývarem nebo červeným vínem..pepř,sůl,vavřín….

  2. Inka napsal:

    Srdíčko nejraději nadivoko, kupodivu je tak velmi dobré i hovězí. Ale je třeba dlouho dusit a úplně nejlepší je den předem vydusit. No a vzhledem k tomu, že Majdina dieta je srdce + krůta, vyzkoušeli jsme i pro lidi jiné recepty. Normálně ovar nejím, ale vařené srdce s hořčicí či křenem, to je pochoutka

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..