1-2 vepřová srdíčka
máslo
cibule
pepř
sůl
kmín
Když se tady objevily pečené ledvinky, tak mne napadlo, že by se takhle daly upravit i některé další části prasátka. A první, co jsem vyzkoušela, bylo vepřové srdíčko.
Srdíčko rozkrojíme podélně napůl, vypláchneme zbytky sražené krve, které tam bývají, a odstraníme výstupy velkých cév (plicnice a aorty).
Na másle zpěníme cibuli, na ni položíme půlky srdíček, posypeme kmínem a solí a pečeme za občasného podlití horkou vodou asi 1,5 hodiny.
Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží a kompotem.
Experimentovala Jana Macůrková
ještě bych ty půlky přepůlila, pomázla česnekem, dokořenila, obalila plátky slaniny a dala péci…
já srdíčko nakrájím na kousky-spíš na nudličky a dělám ho na slanině a cibulce, podlejvám buď vývarem nebo červeným vínem..pepř,sůl,vavřín….
To zní moc dobře! Kdyby náhodou šlo okolo nějaké patřičně velké srdce,….
jde to i z hovězího a malejch drůbežích srdíček….
Recept 1636
Hovězí jsem nikdy nezkusila v ničem (to vepřové taky krájím na kusy velikosti ořechu), ale je asi na čase. Onehdy jsem šla poprvé do hovězích jater a taky to klaplo. Já se těm „kravinám“ vyhýbala, protože mi připadala podezřelá nízká cena. Ale bude to v něčem jiným. 🙂
Recept 1114 😉
Díky, díky !
Srdíčko nejraději nadivoko, kupodivu je tak velmi dobré i hovězí. Ale je třeba dlouho dusit a úplně nejlepší je den předem vydusit. No a vzhledem k tomu, že Majdina dieta je srdce + krůta, vyzkoušeli jsme i pro lidi jiné recepty. Normálně ovar nejím, ale vařené srdce s hořčicí či křenem, to je pochoutka