(1735) Tatarská omáčka

domácí majonéza
(rec. č. 1716   )
kyselé okurky
pepř
sůl
Okurky nastrouháme a spolu se všemi ingrediencemi dobře promícháme.
Variantou může být vmíchání lžičky hořčice, lžičky strouhaného česneku, strouhaného křenu…. těším se na vámi vyzkoušené varianty.

Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1735) Tatarská omáčka

  1. sharka.68 napsal:

    dávám ještě na hodně drobno nasekanou šalotku…a okurky také nasekám…ty nastrouhaný třásně mi tam „překážej“ ….

    • BOYE napsal:

      Kapary – ty miluju a petrtelku a růžový pepř čerstvě namletý. Někdy feferončičku, pěkně rozsekanou. Když je k něčemu od masa, tak jí sluší i čerstvá majoránka. A k některým smažákům je taky skvělá. Mno, do tatarky jsem schopna dát všechno zelené, včetně lopuchového kořene. V zimě běžně řeřichu, v létě – třeba ke kuřeti – citronovou kůru a levanduli… Tatarka je skvělost!!!

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Já dávám ještě ančovičku nebo kapary. Šalotku nebo bílou cibuli vždycky. A miluju medovou majonézu – dijonská hořčice, med a pár kapek citronové šťávy.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..