3 – 5 vajec
150 g šunky
150 g másla
sůl
pepř
sýr Palouček
Vejce uvaříme natvrdo, rozkrojíme napůl a vydlabeme část žloutku.
Máslo smícháme s najemno umletou šunkou, přidáme sůl, pepř a zbytky vydlabaných žloutků a tyčovým mixerem mixujeme do hladka a do pěny.
Kdo nemá rád mastné krémy, může přidat sýr Palouček.
Pomocí zdobičky na dorty zdobíme jednotlivé půlky vajec, navrch přidáváme kousky sterilovaných paprik nebo kousky rajčat.
P0dáváme jako předkrm s plátky bílého chleba.
Dneska vařila Jana Macůrková
Výborný předkrm, ale i večeře. Sýr „Palouček“ jsem ještě nevyzkoušela, my ho jíme nahusto skoro denně k večeři. Nejprve ho můj děda moc nechtěl a teď si ho nemůže vynachválit. Šunkovou pěnu jsem někdy kupovala, ale udělat si vlastní je jasně lepší a když jsou vlastní vajíčka – to je pak dobrota. 🙂
„Palouček“ je výborný , já dřív kupovala žervé ale tohle je lepší volba.
Šunkovou pěnu si dělám doma , ta kupovaná okolo šunku “ letěla “ , na změnu je dobrá pěna i ze salámu , třeba turista nebo poličan, výsledek je pikantnější .
Kruci, já si tu zdobičku fakt koupím!
Kdysi daaavno tomu ve Studiu Kamarád připravovali o Velikonocích pohoštění pro koledniky a
nabádali děti , aby pomohly mamince a připravily mísu , kde budou na jedné straně vyskladane plátky uzeneho a na druhé půlky vajíček , plněné rozmixovanym tímto uzeným spolu s tučným z toho uzeneho . Vyrobila jsem to a bylo to dobré. Opravdu nic víc , jen to uzené napadrť a taky pěkně nazdobené zeleným
Tak já nevím, Palouček má na 10 dkg 29 g tuku, Veselá kráva má na 10 dkg 18 g tuku. Tím tu mastnotu moc nesrazí.
To by se tam místo Paloučku mohl přidat tvaroh, ten má daleko míň tuku, co?
Ale rozumím tomu, jsi zvyklá na určité potraviny.
Souhlasím s Hadérkou, asi si tu zdobičku také konečně koupím. I když je pravda, že huústy jí kupuji již 10 roků. ???