Telecí hrudí (bok)
máslo
sůl
kmín
rajčatový salát
s majolkou
nové brambory
Telecí hrudí prokrojíme (vytvoříme něm podle možností kapsu, do které vložíme máslo utřené s trochou soli. Stejnou směsí potřeme hrudí i na povrchu. Lehce sypneme kmínem.
Podlijeme a dáme péci (cca 1,5 hodiny).
Nakrájíme na porce a podáváme s novým bramborem a rajčatovým salátem s majolkou.
Recept připravila Jana Macůrková
Vypadá to moc dobře. Vzpomněla jsem si, že v kuchařce, kterou měla máma (už si nevzpomenu, jak se jmenovala, ne, Sandtnerka ne :-)) bylo plněné telecí hrudí dokonce i s fotkama, jak se to postupně dělá. Se ví, že kuchařka zůstala doma a já ne ;-).
Tak já mám po mámě Rettigovou, ale tak v zoufalém stavu, že už nejde ani přečíst (myslím, že byla spíš ještě po babičce), ale těch kuchařek je teď tolik, že vždycky jde něco vyhrabat.
Jejda, zase telecí a vypadá dobře, to je kusanec, sliny se mi sbíhají i teď v noci. 🙂
No ono to vypadá jako velký kus, ale je v tom dost kostí (žeber) a chrupavky – to bílé, takže to zase tak moc velká porce není. Je to takové dobroučké olizování kostiček a to já moc ráda.
Tak já jsem telecí neviděla na krámě ani nepamatuju. Chodíme nakupovat k soukromníkovi a taky do prodejny jatek a nikde nic. Ta prodejna u jatek je skvěle zásobená , je radost to vidět a tak nákup jako hrom.
Doma jsme měli hrudí často , byla to docela laciná záležitost , už je tomu dávno, dnes to neplatí.
Tady se občas telecí objeví, to potom nesmí člověk váhat a prostě nakoupit do zásoby. Teď bych si docela dala, ale jak nejezdíme až na výjimky nakupovat, tak spíš starší bejk, kráva, drůbež a prasátko. Navíc nám zrušili prodejnu Polar, tak nemám přísun divočiny.