(1717) Sírovec smažený

sírovec žlutooranžový
sůl
hladká mouka,
vejce,
strouhanka
olej na smažení
Sírovec omyjeme, nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, lehce opepříme, obalíme klasicky v trojobalu a pomalu smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo jenom tak se zeleninovým salátem.
Pozn: protuhle úravu je potřeba mít sírovec velmi mladý, kterým projde nůž jako máslem. Ani varem ani smažením totiž sírovec nijak výrazně neměkne.
Chuť i konzistence připomínala řízky z nožiček hřibů.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (1717) Sírovec smažený

  1. Iva Janovská napsal:

    Řízeček z houbiček bych si dala, jen u téhle bych se bála, že buhvíco seberu a v lepším případě to bude podešev,…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..