sírovec žlutooranžový
sůl
hladká mouka,
vejce,
strouhanka
olej na smažení
Sírovec omyjeme, nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, lehce opepříme, obalíme klasicky v trojobalu a pomalu smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem nebo jenom tak se zeleninovým salátem.
Pozn: protuhle úravu je potřeba mít sírovec velmi mladý, kterým projde nůž jako máslem. Ani varem ani smažením totiž sírovec nijak výrazně neměkne.
Chuť i konzistence připomínala řízky z nožiček hřibů.
Experimentovala Jana Macůrková
Řízeček z houbiček bych si dala, jen u téhle bych se bála, že buhvíco seberu a v lepším případě to bude podešev,…
Ono se to moc zaměnit nedá, když je to na stromě a je to žluté, a dá se to krásně krájet, tak je to jedině sírovec.