500 g sírovce žlutooranžového,
1 l kuřecího vývaru,
cibule, máslo,
sladká smetana,
hladká mouka,
1 lžíce kari,
pepř,
sůl.
Mladé plodnice sírovce nakrájíme na kostičky a uvaříme do změknutí v osolené vodě. Poté kostičky hub scedíme a necháme okapat.V hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme scezené houby, zalijeme kuřecím nebo jiným vývarem ( může být i masox) a ještě 5 minut povaříme. Rozděláme hladkou mouku se smetanou, ztlumíme plamen a vmícháme do vývaru. Po zhoustnutí omáčky do krémové konzistence přidáme kari a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
Experimentovala Jana Macůrková
A v Německu - věřte nevěřte je jen vaničkový tvaroh . V celofánu není . Tatarka není , pomazánkové není…