(1719) Sírovec jako čína

500 g sírovce žlutooranžového
3 lžíce sojové omáčky
sůl, cukr
olej
1 vejce
1 lžíce zázvoru (může být i čerstvý nastrouhaný)
solamyl
zelenina na nudličky
Sírovec očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme sojovou omáčku, sůl, pepř, zázvor a vajíčko. Smícháme se zeleninou a nechám do rána odstát.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíe směs a několik minut mícháme, aby se směs nepřipalovala.
Přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a vaříme do zhoustnutí. Podáváme s rýží.

Další experiment vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1719) Sírovec jako čína

  1. Jiřina napsal:

    Janičko, velice Tě obdivuji, že jsi se pustila do vaření se sírovcem. Zrovna 3 recepty, klobouk dolů, já bych takovou odvahu neměla. Všechny tři recepty vypadají moc pěkně, ale já bych to asi nedala. 🙂

  2. Iva Janovská napsal:

    Připojuji se k paní Jiřině – můj hlubokosklon, já bych se bála ;-).

  3. Imelda napsal:

    Recept dobrý, ale protože sírovec ani neznám, dala bych tam kuřecí prsa. Odstát bych nechala jen to maso.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..