3 vejce
3/4 l mléka
2 lžíce cukru
hrnek hladké mouky
olej
špetka soli
květ bezu černého
Z vajec, mléka, cukru, mouky a špetky soli vymícháme hladké palačinkové těsto.
Těsto by mělo být spíše řidší, aby šlo nalít ve dvou vrstvách.
Bezové květy zbavíme stopek (pomocí nůžek jsem ostříhala opravdu jen květy, stopky byly velice krátké).
Na pánev potřenou lehce olejem nalijeme 1 sběračku těsta, rozetřeme na celou pánev ve slabé vrstvě, posypeme květy bezu a zalijeme ještě jednou sběračkou těsta. Když se těsto zapeče, obrátíme celou palačinku na pánvi a dopečeme z druhé strany.
Pozn: inspirovala jsem se buchtou s bezem, název sambuctinky je podle vědeckého (latinského) názvu bezu černého – Sambucus nigra.
Experimentovala Jana Macůrková
Vypada to moc hezky
Jojo, vypadá to dobře a určo i chutná – tohle by mě tedy nenapadlo!
SAMBUCUS NIGRA, nikoli sambuctus…
Tudíž sambucinky. 😉
Sambucinky zni dokonce lip 😉
Omlouvám se za překlep, toho jsem si nevšimla.
🙂 to je oblíbená chyba mnohých…
takhle dělávala kosmatice moje mamka-otec to s těma šťopkama odmítal jíst…nás to zas bavilo okusovat, když se to chytlo za tu stopku…je fajn, že tě to Jano napadlo….