(1744) Rajčatový salát s čerstvým sýrem

masitá rajčata
cibule
čerstvý sýr
olej
sůl
pepř

bylnky podle chuti
Protože se nám kvapem blíží letní vlna veder (prý už příští týden), tak honem nějaké studené salátky.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno, přidáme na drobno nakrájený čerstvý sýr (není tak slaný jako Balkán nebo v poslední době Akawi), opepříme, osolíme, vychladíme a můžeme podávat.
Podle chuti můžeme přidat nejrůznější bylinky – petrželku, pažitku, bazalku, čerstvý tymián, dobromysl. Zakápnout můžeme octem nebo citronem.

Salát připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1744) Rajčatový salát s čerstvým sýrem

  1. Vera M. napsal:

    A jaký přesně používáte čerstvý sýr ? Já se přiznávám k mozarelle, tomu “Balkánu”- pak dam méně soli , existuje i salátová Lučina a moc mi chutná v salátech i Tofu ( v Lidlu mají pořád i bazalkové a ostré). Žádný z vyjmenovaných mi neudělá takové vysoustruhované kostičky .

  2. Iva Janovská napsal:

    Nebo si ho lze udělat z mléka od krávy a zbyde syrovátka, kterou někdo (kupodivu) rád pije,…

  3. sharka.68 napsal:

    balkán nebo akavi – už pokrájené na kostičky, lze namočit do studené vody a nechat vylouhovat…udělám to ráno,než jdu do práce, po návratu dělám salát…cibuli spařím horkou vodou , není pak tak štiplavá a nepřebíjí chuť rajčat ani sýru…zjemňuji smetanou, někdy ji nedávám, jen zastříknu balzamicem a jablečným nebo vinným octem…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..