(1751) Fazolová pomazánka

fazole
olej
česnek
sůl
pepř
bylinky
zelenina

Fazole (velké bílé, ale mohou být i barevné) na noc namočíme do vlažné vody.
Ráno vodu slijeme, nalijeme čerstvou teplou a dáme uvařit.
Uvařené fazole umeleme nebo rozmixujeme, přidáme trochu oleje, česnek utřený se solí, pepř. Podle chuti můžeme přidat bylinky.
Mažeme na veku nebo chléb a zdobíme nakrájenou čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1751) Fazolová pomazánka

  1. sharka.68 napsal:

    a když to neumelete, jen přidáte k horkým fazolím oliváč, naplátkovanej česnek,pepř a sůl a bylinky sušené, proházíte a necháte vychladit a následně jen přidáte trochu limetové šťávy a čerstvé bylinky, máte skvělej fazolovej salát a když do něj rozsekáte tu papriku,okurku a sušené nebo čerstvé rajče, máte další druh salátu…
    s ciabattou nebo pita chlebem, rozpečeným na grilu, lahví skvělého vína, je to bašta největší..na horké večery…

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Znám pomazánku z cizrny, z fazolí jsem nikdy nejedla.

  3. Jiřina napsal:

    Fazole mám moc ráda jak vařené, tak sterilované v konzervě – ty jím jen tak samotné. Udělat pomazánku mě nenapadlo. Vyzkouším /jestli je nesním dřív samotné/.

  4. BOYE napsal:

    Sharka je ďábelice! Nicméně rozšmelcované luštěniny jsou dobré mazání. Počínaje hummusem a třeba sójou konče. U nás včera k večeři zvítězila červená čočka s cibulkou a dneska ráno jsme ji rozkašičkovaly a do zbylé cibulky daly podusit sekaná sušená rajčata, špetku pepře a hrst petrtelky. Luxus!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..