(1753) Pečené vepřové koleno

1 pěkné vepřové koleno
sůl
bobkový list
nové koření
kuličky pepře
česnek
1 lžíce sádla

Do velkého hrnce dáme koření a sůl a koleno asi 1,5 hodiny ovaříme.
Poté jej vyndáme, potřeme  sádlem se solí a utřeným česnekem a pečeme do měkka. Trvá to asi další hodinku.
Podáváme s chlebem, hořčicí, křenem, nebo čímkoliv, co se k tomu hodí a hlavně s dobře vychlazeným pivkem.

Před rokem s Pavlínkou sežpapali u Macůrků.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1753) Pečené vepřové koleno

  1. sharka.68 napsal:

    Jano, to červené je grilovací koření nebo paprika?

  2. trojka napsal:

    Ahoj, děvčata,
    po dlouhé době se hlásím, a to s (možná dobrou) zprávou. ProŽeny mají zase svou (na FB nezávislou) diskuzi. Nechci agitovat, nebylo by to etické, jen to oznamuji.
    Mějte se moc hezky!
    Trojka-Marcela

  3. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja kuzi na kolene narezavam skalpelem na male ctverecky 😉

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..