(1755) Rybíz á la brusinky

hodně vyzrálý rybíz
cukr
skořice mletá
rum
Rybíz odstopkujeme a pokud je hodně horko, necháme ho v jedné vrstvě na sluníčku několik hodin zaschnout. Pokud není sluníčko, tak ho dáme do sušičky nebo do trouby trochu vysušit.
Zaschlý rybíz lehce povaříme s cukrem, přidáme mletou skořici a rum.
Krátce povaříme, dáme do skleniček a zasterilujeme.

Pozn: V Bělokozlech někdo nechává rybíz opravdu zaschnout na keřích. Sklízí ho až někdy v polovině září a myslím, žs sušit ho nemusí.

Nedostatkové brusinky nahrazuje rybízem: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (1755) Rybíz á la brusinky

  1. sharka.68 napsal:

    krom toho zaschnutí,máme recept stejnej…dělávala jsem to ještě před cca 3 lety, ne proto, že by nebyly brusinky, ale nám to prostě chutná, ještě tam 3 sklínky mám…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..