(1756) Pečené vepřové jazýčky

vepřové jazýčky
sůl
kmín
lžíce sádla
horká voda na podlití
Vepřové jazýčky omyjeme, vložíme do remosky, osolíme pokmínujeme (lze použít i
různé druhy koření a bylinek), podlijeme přidáme lžíci sádla a pečeme asi 2 hodiny.
Na rozdíl od vařených jazýčků není nutné je po upečení oloupat. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Přidáme zeleninu nebo kompot.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1756) Pečené vepřové jazýčky

  1. Francizska napsal:

    Já tomu moc nerozumím. Tchyně dělala jazyk na sardeli, vždy uvařila, oloupala, upekla. Není to tuhé, neoloupat? Jsem z toho trochu mimo.

  2. Inka napsal:

    No, jazyky já předvařím, sloupnu, důkladně opatlám třeným česnekem, obalím do slaniny a peču. Když se pečou bez předvaření, tak jsou takové nějaké méně chutné či co.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Opravdu jahodový kompot? Poslední dobou obdivuji vaše chutě čím dál víc.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..