vepřové jazýčky
sůl
kmín
lžíce sádla
horká voda na podlití
Vepřové jazýčky omyjeme, vložíme do remosky, osolíme pokmínujeme (lze použít i
různé druhy koření a bylinek), podlijeme přidáme lžíci sádla a pečeme asi 2 hodiny.
Na rozdíl od vařených jazýčků není nutné je po upečení oloupat. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Přidáme zeleninu nebo kompot.
Pekla Jana Macůrková
Já tomu moc nerozumím. Tchyně dělala jazyk na sardeli, vždy uvařila, oloupala, upekla. Není to tuhé, neoloupat? Jsem z toho trochu mimo.
Po tom upečení to tuhé není, až i mne to překvapilo.
No, jazyky já předvařím, sloupnu, důkladně opatlám třeným česnekem, obalím do slaniny a peču. Když se pečou bez předvaření, tak jsou takové nějaké méně chutné či co.
Když je před další úpravou nesloupnu, připadají mi jako špatně ošetřené dršťky.
měla jsem možnost je u Inky jíst, byly skvělé….
Opravdu jahodový kompot? Poslední dobou obdivuji vaše chutě čím dál víc.
Nejde mi to zvětšit, já myslela, že je to řepa..
obojí vedle. Kompot, ale švestkový.