(1757) Nové brambory s tvarohem

nové brambory
tvaroh (pokud možno domácí)
máslo
sůl

Nové brambory oškrábeme a dáme uvařit do slané vody.
Po uvaření ocedíme, posypeme rozdrceným tvarohem – tady je dobrý trochu tužší, čili déle zahřívaný (viz recept č. 1715) a polijeme rozpuštěným máslem.
A rychlá večeře je na stole.

Pozn: kdo má rád, může místo másla polít smaženou cibulkou.

Na nové brambůrky z vlastní sklizně se už těší Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1757) Nové brambory s tvarohem

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Moment, jako cibulku na ten tvaroh?

  2. Francizska napsal:

    To mi v dětství vařila babička, brambory, máslo a tvaroh. Nikdy nebyla Cibulka, tvaroh vždy měkčí. Ten klasicky, fakt dobrý.

  3. Francizska napsal:

    Přesně tak. Měkký tvaroh. Já nemám rada tvvrdy tvaroh, dusi mne.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..