4 ks (500 g) kuřecích prsíček
Sůl, koření podle chuti
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 středně velká jablka
4 plátky šunky
4 lžíce vody
rýže, petrželka
Maso nakrájíme přes vlákno na tři tenké plátky, které lehce naklepeme a osolíme.
Plátky masa osmahneme z obou stran na oleji, přidáme 1/2 předepsané dávky másla a společně podusíme.
Oloupaná jablka zbavíme jaderníku a nakrájíme na plátky (tzv. terče) a krátce osmahneme na zbytku másla.
Podlijeme vodou a společně podusíme a nakonec vložíme plátky šunky a prohřejeme.
Při podávání ozdobíme plátky kuřecích prsíček prohřátými jablky a šunkou.
Podáváme s rýží nebo jen s pečivem.
Pozn: zkuste kousek toho osmaženého jablíčka vložit dovnitř toho plátku masa a sepnout párátkem. Dostane zcela jinou chuť.
Z Dadalovy kuchařky čerpala Jana Macůrková
Kombinace masa a ovoce mě děsí, ale kdo nezkusil,…takže zkusím, až někde ulovím nějaké zatoulané jablko, ta v krámě jsou zřejmě zlatá, podle ceny :-(.
jablko do husy nebo do kačeny..ale já ho nedávám, ke kuřeti jsem už viděla dávat ananas a broskev a sýr, neochutnala jsem to..
mladý kuře a i mladá kačena jsou moc dobré se zeleným hráškem…
Jojo, hrášek určitě, taky ho mám moc ráda.
Kuřecí s ovocem můžu, ale nechápu tu šunku, upřímně řečeno. Jen tak ohřátou… Nojo, zdroj Prima vařečka“, TV Prima, duben 2000 … už chápu … Dadal už taky bere, kde se dá.
já bych tu šunku pochopila nasekanou,trochu orestovanou a zamíchanou do té rejže…
Dobrý nápad! 🙂
Můj synek čas od času požaduje kuřokozí s ananasem/broskví a plátkem sýra. Jak on říká: „Na prasáka“. Takže já sladké na kuřokozí chápu. Jen tu šunku také nechápu, jak píše Sharka, do rýže by to byla výborná záležitost.
Jen si myslím, že toto kuřokozí není „přes vlákno na tři tenké plátky nakrájené“.
po mě to chtěj občas taky, abych jim to uvařila..no trpím…ale splním… jen tu broskev i ananas dělám na rozpálený pánvi s mřížkou , aby měla „vzorek“.. a když jsou hodní,tak jim to oflambuju…je to sice vopruz, ale efektní to je…