(1765) Pikantní kuřecí křidýlka

8 ks kuřecí křidýlka (na 2 porce)

marináda:
1 lžička mleté sladké papriky
špetka ostré papriky
2 lžíce kečupu (nebo pasír.rajčat)
sůl
máslo
Kuřecí křidýlka zbavíme špiček (pejskové také rádi), naložíme do marinády a necháme do rána marinovat.
Do misky dáme kousek másla, necháme rozpustit, křidýlka na něj položíme a necháme upéct. (asi ½ – ¾ hodiny).

Podáváme s br.kaší, bramborem nebo hranolky.
Pokud je to v létě, postačí měkký chléb a zeleninová obloha.

Poněkud ostřejší křidýlka pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (1765) Pikantní kuřecí křidýlka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Nenech zuřivost vloumat svým majestátem – ale prosím tě, vysvětli mi, jak ze dvou lžic kečupu nebo pasírovanejch rajčat a špetky pálivé papriky vykouzlím pikantní (nebo jak píšeš ostřejší) kuře?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..