4 ks kachní prsa
sůl
kmín
pepř
1-2 vejce
Kachní prsa (kupuji chlazená, vykostěná) – ze spodní strany odkrojíme na plocho asi 2/3 libového masa. To umeleme, smícháme se solí, vejcem a trochou pepře.
Do formy na srnčí hřbet vyložený vlhkým pečícím papírem položíme dvě kachní prsa kůží dolů. Na ně navrstvíme mleté okořeněné maso, na které položíme další dvě kachní prsa. Kůži na nich nakrojíme na proužky.
Osolíme, posypeme kmínem, překryjeme pečícím papírem a dáme péct.
Po asi 1,5 hodině sundáme papír (podle okraje formy odstřihneme) a necháme ještě asi 1/2 hodiny dopéct.
Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky (většinou se nám trochu rozpadnou na proužky), proložíme zeleninou a podáváme s měkkým chlebem.
Studené občerstení pro 8 kolegyň z bývalého zaměstnání připravila Jana Macůrková
Děvčata, odpoedne mi přijedou vnoučata a tak nebude na nic čas. Takže dnešní i zítřejší recepty máte najednou a já jdu vařit.
Helenka Vojtová vás pozdravuje, už je z nemocnice doma. Před chvívlí jsem s ní mluvila.
Mlask! Víc, než inspirativní! Kolegyním upřímně závidím.
Jani,když to na sebe jen naskládáš do hřbetu,tak se to pořádně nespojí,nemá s čím, takže při krájení se to rozjede…musela bys to opravdu zarolovat do alobalu, to maso-prsa, trochu narušit-aby se ta mletina měla o co opřít a co vyplnit, pak se to i líp svine….potom to před koncem jen rozbalit- rozříznout a odchlípnout a nechat zčervenat….
ten hřbet je hodně pohodlnej, ale pak se to vymstí….znám to ze svý zkušenosti….