(1776) Domácí paprikový salám

3 kg vepřového bůčku
sůl
3 lžíce paprika sladká mletá
1 lžíce paprika ostrá mletá
1/2 kg uzené slaniny (špeku)

Maso i slaninu umeleme na střední hrubost, promícháme se solí a kořením a necháme 1 den rozležet v ledničce.
Naplníme do obalů na salámy (mívají v papírnictví, několik velikostí), zavěsíme do udírny a pomalu udíme cca 10 – 12 hodin při teplotě 80 – 85 st. na začátku, po asi 3 hodinách snížíme na 70 st.
Necháme vychladnout, uložíme na chladném místě a krájíme na plátky.
Pivko, měkký chleba a zeleninka vítány.
Pozn: asi největší problém je naplnit ta umělá střívka. Pomáhala jsem si látkovým sáčkem na zdobení dortů s hladkou špičkou. Střívka je nutné namočit do teplé vody
asi na 1 hodinu, aby změkla a nelámala se.
Udíme buď na bukových pilinách nebo na dřevě z ovocných stromů.

Salámek připravili u Macůrků – Vlastik pečlivě udil.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (1776) Domácí paprikový salám

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jen paprika a sůl? Žádný pepř, česnek …..?

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Zitra bude recept o dost pozdeji, vezu mamu rano k MUDr.

  3. Vera M. napsal:

    Jen ještě prosím – k receptu . Musí být hodně masa . To tučné je tak navíc . Ale salám by měl být maso . Tak i nakupuju

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..