(1783) Králík na másle s bramborem

porce králíka
sůl
máslo
vývar
Porce králíka nasolíme a necháme chvilku rozležet.
Do kastrůlku vložíme maso, přidáme kousky másla, podlijeme vařícím vývarem (asi nejlepší je kuřecí nebo přímo z králíka) a dáme na 1,5 – 2 hodinky dusit.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme uvařit do osolené vody.
Měkké brambory ocedíme, vložíme do nich kus másla a šťouchákem na brambory rozšťoucháme. Můžeme přidat světlou cibulku, my máme radši jen brambory a přidáváme si kompot.

Králíka dusila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (1783) Králík na másle s bramborem

  1. sharka.68 napsal:

    Králíka mám ráda…jen je to pro mne hodně sváteční jídlo,neb ty kupovaný chrty nemusím a k domácímu se moc nedostanu…tak ho bohapustě závidím všem, kdo ho mají každej víkend na talíři.
    Jani, fakt jen sůl? Já vím, že v jednoduchosti je krása, ale ani pepřík,nový koření,česnek,bobkovej list? Ani kousek bůčku nebo slaniny, aby nebyl suchej? No já vím, je tam máslo…a dlouho se dusí ve vývaru s máslem…ale takovej meruňkovej kompot přidanej přímo do pekáče k masu, by taky nemusel bejt marnej..no jo,ale to už zavání Marokem…

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Brambory dávám vařit do horké vody a kromě soli přihodím minimálně kmín, někdy celerovou nať, kousek pórku ….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..