1 kg hovězí kližky
4 lžíce oleje
2 – 3 cibule
sůl
1 polévková lžíce
houbového koření
Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na oleji.
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a vložíme na cibuli. Necháme zatáhnout, poté podlijeme vařící vodou a dusíme do měkka. Asi po 1 hodině přisypeme houbové koření (rec. č. 1147) a dodusíme doměkka.
Nezahušťujeme, podáváme s měkkým chlebem nebo s rýží.
Pozn: recept je určený pro ty, kteří mají rádi houbovou chuť, ale nesnáší kousky hub v omáčce, což je tchán mé dcery.
Vařila Jana Macůrková
ty jsi stastnej clovek … zadnej bobkovej list, pepř, novy koreni…
Ano, nepřebíjím houby jiným kořením, když na houbách , tak na houbách
Nechci být za moc chytrou, ale trocha koření tu chuť pozvedne, nedat ho moc, to by tu chuť přebilo..
no právě…miluju houbpvou chuť, ale když z ní ještě táhne troška pepříku, vavřín…prostě když ji další chuť koření podpoří, je to nebe v hústech….
Taky, taky, když houby, tak houby :-). Což mi připomnělo, že ještě mám drť z houbišššek od Tebe,….