(1794) Losos s bylinkovým máslem

porce lososa
máslo
sůl
bylinky podle chuti
(já dala tymián)
Lososa omyjeme, očistíme (bývají na něm zbytky šupin) a osušíme. Bylinky nadrtíme na jemno (skoro na prášek, u čerstvých bylinek na kaši), smícháme se solí a máslem. Touto pastou potřeme porce lososa, položíme na pečící papír kůží dolů a pečeme asi 20 minut.
Podáváme s br. kaší a zeleninou  nebo jen s měkkým pečivem.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1794) Losos s bylinkovým máslem

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja u lososa rada petrtelku nebo kopr ve smetanovem prelivu, tymian teda nevim, ale neochutnala jsem 🙂

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    A na kolik stupňů jsi ho tam tak dlouho měla?
    Příště ho zkus zabalit do pečpapíru, bude lepší. Nebo na pánev, z každé strany max. 4 minuty (záleží na tloušťce ryby), potom osolit, jednou strouhnout pepře a pokapat citronem. Losos je chutný sám o sobě, opravdu.

  3. Iva Janovská napsal:

    Ryby s bylinkovým máslem nebo krustičkou milujeme, tymián zkusím. Máma nechávala porce kapra v troubě skoro upražit, taky to bylo moc dobrý! Pokud nedělám rybu na pánvi, což dělám málokdy, je v troubě taky aspoň čtvrt hoďky, syrovou chci v suši, ale jinde ne.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..