krůtí maso –
1 krůtí stehno uzené
1 krůtí stehno obyč.
olej
sůl
kari
hladká mouka
1 cibulka
rýže, pažitka
Krůtí uzené stehýnko dáme uvařit, maso oberem a nakrájíme na kousky.
Krůtí stehýnko obyčejné obereme od kosti a rovněž nakrájíme na kousky.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso obalené v hladké mouce smíchané s kari kořením a necháme zatáhnout. Osolíme, podlijeme jen malinko vývarem a necháme asi 1/2 hodiny podusit.
Podáváme s rýží.
Pozn: já mám kari velice ráda, takže zkouším nejrůznější kombinace. Překvapilo mne, že to uzené stehýnko vůbec nijak neovlivnilo výslednou kari chuť.
Experimentovala Jana Macůrková
1stehno obyčejné o bereme od kosti syrové???Tudíž vykostíme?
experimentuj s maizenou, je to lepší jak mouka …