vepřové maso
– kýta, kotlety, bůček
nakládací sůl
česnek
buková polínka a hobliny
drť z ovocných stromů
Maso omyjeme a naložíme do roztoku nakládací soli s drceným česnekem.
V chladu necháme 2-3 dny.
Protáhneme provázek, zavěsíme do udírny a pomalu udíme cca 24 hodin při teplotě cca 70-80 °C.
Pozn.: najeprve jsme použili buková polínka na vyhřátí udírny, poté jsme přikládali
drť ze syrového dřeva jabloně a švestky.
Máme udírnu na cca 10 kg masa a asi nejlepší jsou z ní makrely.
Na film Postřižiny si vzpomněla Jana Macůrková
ta mapa v prostřed masa je co?
Čerstvě vyuzené maso někdy hází skoro duhové odlesky, a na fotce to vypadá blbě, bohužel další fotka byla rozmazaná a nedala se použít.