(1854) Těstoviny s brokolicí a kuřetem

kuřecí maso
brokolice
velké těstoviny
lžíce oleje nebo majolky
sůl
Zbytky pečeného kuřecího masa natrháme na kousky (nebo nakrájíme). Ve vývaru uvaříme brokolici, necháme vychladnout a přidáme k masu. Pokud nemáme vývar, stačí osolená voda.
Uvaříme těstoviny (tady jsou nejlepší velké Penne) a po scezení promícháme s trochou oleje, aby se neslepily.
Přidáme maso, brokolici a majolku nebo olej, promícháme a můžeme podávat studené jako salát, nebo teplý pokrm.  Už jsem jedla i s bílým jogurtem nebo zakysankou místo majolky.

Rychlou večeři připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (1854) Těstoviny s brokolicí a kuřetem

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Sakra … těstovinový salát, dlouho nebyl….dík za inspiraci 😉

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Příště uvař těstoviny s brokolicí dohromady a uvidíš, jak je to dobré.

  3. sharka.68 napsal:

    tak dneska mám na oběd salát : penne se smetanou a tuňákem, citronovou kůrou a bílým pepřem…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..