jehněčí kýta
koření podle chuti
olej
sůl
Maso nakrájíme na krátko, posypeme oblíbeným kořením (já používám grilovací)
necháme chvíli odležet, potřeme olejem a grilujeme na dřevěném uhlí.
Pozn: protože máme rádi chuť masa, taková jaká je, v případě jehněčího nedblaňuji a nechávám i malé kousky tuku, aby maso bylo šťavnaté.
Gril obsluhoval Vlastik Macůrek
Píšeš- protože máme rádi chuť masa, taková jaká je – promiň, že se ptám: Proč tam sypeš teda to grilovací koření ?
Tak – někdo to rád. Mně ale není jasný, jak se dá potřít olejem něco, na čem je koření – nesetře se to? Já, když už, tak smíchám koření s olejem a potřu to rovnou…
Já mám na to střičku – takže jemný film po celé ploše masa.
Jako, jemný film po celé ploše tam nemáš, to se na mne nezlob. Já bych jen potřela olejem. Grilovací koření nekupuji, v případě potřeby si něco vyrobím. Jaké používáš?
Omlouvám se, mělo být J a n i.
Na jehněčí se hodí bylinky – rozmarýn, tymián, česnek. Ten tuk na mase by se měl nakrojit, jinak se maso zkroutí, ale já osobně bych ho odstranila a prošpikovala slaninkou.
A maso je potřeba nechat minimálně půl dne naložené v marinádě.
Jen se zeptám, co to máš v tom talíři pod masem?
Jak jsem to maso myla, tak tam steklo trochu vody.
Tak to jo, nebylo poznat co to je.