(1859) Jehněčí steaky

jehněčí kýta
koření podle chuti
olej
sůl
Maso nakrájíme na krátko, posypeme oblíbeným kořením (já používám grilovací)
necháme chvíli odležet, potřeme olejem a grilujeme na dřevěném uhlí.
Pozn: protože máme rádi chuť masa, taková jaká je, v případě jehněčího nedblaňuji a nechávám i malé kousky tuku, aby maso bylo šťavnaté.

Gril obsluhoval Vlastik Macůrek

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (1859) Jehněčí steaky

  1. sharka.68 napsal:

    Píšeš- protože máme rádi chuť masa, taková jaká je – promiň, že se ptám: Proč tam sypeš teda to grilovací koření ?

  2. Francizska napsal:

    Omlouvám se, mělo být J a n i.

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Na jehněčí se hodí bylinky – rozmarýn, tymián, česnek. Ten tuk na mase by se měl nakrojit, jinak se maso zkroutí, ale já osobně bych ho odstranila a prošpikovala slaninkou.
    A maso je potřeba nechat minimálně půl dne naložené v marinádě.
    Jen se zeptám, co to máš v tom talíři pod masem?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..