(1846) Cuketovo-citronová bábovka

250 g mladé cukety
1 citron (šťáva a kůra – pouze žlutá !!)
200 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vejce
300 g polohrubé mouky
130 g rozpuštěné Hery nebo másla

Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou  z celého citronu. Přidáme vejce, vlažný tuk, cukry, mouku a prášek do pečiva. Vše řádně promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou (kokosem) vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Doporučuji hlavně tu předehřátou troubu a kontrolovat.

Pekl Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (1846) Cuketovo-citronová bábovka

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    A zavidim Petrovi ten kraaaasnej ubrus!

  2. Iva Janovská napsal:

    Bábovka jak vysoustružená! S citronem bude určitě moc dobrá.

  3. Vera M. napsal:

    Tohle chce opravdu pochvalu . Zatím jsem citronovou nejedla, ale věřím v ni. ( Koukám, že chlapi jsou fakt mlsní a mají rádi sladké, když se pustí do takového díla )

  4. sharka.68 napsal:

    škoda, že není vidět na řezu….

  5. Jiřina napsal:

    Bábovka vypadá moc pěkně, žádné spálení – moc šikovný Petřík. Škoda, že ji nerozkrojil. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..