2 kotlety bez kosti
1 větší pórek
plátek másla
3 lžíce oleje
sůl, pepř,
3 lžíce sojové omáčky
trochu vývaru podle potřeby.
Rozpustím máslo, přidám olej a pór, osmahnu kotlety, podliji sojovou omáčkou a vývarem, dusím do měkka.
Příloha:
1 větší hrnek rýže dlouhozrnné,
plátek másla
2 lžíce oleje
půl sáčku čínské zeleniny mražené
2 hrnky vývaru zeleninového.
Rýži propláchnu , dám orestovat na máslo s olejem , přidám zeleninu a zaliju vývarem. Dusím až je rýže hotová, solím podle potřeby .
Na talíři porci rýže přeliji šťávou z kotlet .
Recept poslala Helenka Vojtová a píše k němu: Bylo to fakt dobré, rychlé.
Ty kotlety jsem dala do „papiňáku“, celé to trvalo asi 45 minut.
Kotlety na zelenině s rýží dělám dost často.Dělám trochu minutkovou variaci.
Naklepané kotlety osolím opepřím opeču na sádle.Odložíme vedle a ve vypeku orestuju zeleninu.Jako přílohu třeba pohanka, rýže brambory a nebo jen tak s tou zeleninou bez přilohy.