(1893) Kotlety se zeleninovou rýží

2 kotlety bez kosti
1 větší pórek
plátek másla
3 lžíce oleje
sůl, pepř,
3 lžíce sojové omáčky
trochu vývaru podle potřeby.

Rozpustím máslo, přidám olej a pór, osmahnu kotlety, podliji sojovou omáčkou a vývarem, dusím do měkka.

Příloha:
1 větší hrnek rýže dlouhozrnné,
plátek másla
2 lžíce oleje
půl sáčku čínské zeleniny mražené
2 hrnky vývaru zeleninového.

Rýži propláchnu , dám orestovat na máslo s olejem , přidám zeleninu a zaliju vývarem. Dusím až je rýže hotová, solím podle potřeby .
Na talíři porci rýže přeliji  šťávou z kotlet .

Recept poslala Helenka Vojtová a píše k němu: Bylo to fakt dobré, rychlé.
Ty kotlety jsem dala do „papiňáku“, celé to trvalo asi  45 minut.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (1893) Kotlety se zeleninovou rýží

  1. jarybarka napsal:

    Kotlety na zelenině s rýží dělám dost často.Dělám trochu minutkovou variaci.
    Naklepané kotlety osolím opepřím opeču na sádle.Odložíme vedle a ve vypeku orestuju zeleninu.Jako přílohu třeba pohanka, rýže brambory a nebo jen tak s tou zeleninou bez přilohy.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..