Kuřecí stehenní řízky
sůl
olej
strouhanka,
vejce,
hladká mouka
Příloha:
1 velký kedluben
1 velká červená řepa
1 mladá cuketa
1 dýně hokaidó
sůl
olej
Řízky obalíme a usmažíme klasickým způsobem.
Kedluben a červenou řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy.
Cuketu omyjeme a nakrájíme na 1 cm silná kolečka.
Dýni hokaidó rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na větší kusy.
Všechnu zeleninu lehce pokapeme olejem (slunečnicový), nasypeme do remosky a pečeme asi 3/4 hodiny. Poté osolíme. Podáváme jako přílohu k řízkům.
Pozn: zeleninu můžeme samozřejmě podávat i bez masa.
Oběd napůl ze zahrádky připravila Jana Macůrková
Jani, není ten název receptu mírně zavádějící? Představuji si začínající nezkušenou kuchařinku, která sem nechodí úplně pravidelně a zamane si udělat pečenou zeleninu, kterou tu viděla před pár týdny. Ukáže jí to akorát pečenou zeleninu (r. 2018), ale že by měla hledat pod názvem Řízek bez brambor ji nenapadne ani v nejbujnějším snu.
Vzhledem k tomu, že je recept v rubrice „masa“, postrádá jakýkoli smysl. Rady na obalení a smažení řízku v něm nejsou a zeleninu v dané rubrice a pod tímhle názvem nikdy nikdo hledat nebude. Není to škoda práce a času?
Taky jsem pro změnu názvu na „Řízek s pečenou zeleninou“.
já teda radši řízek s kyselou okurkou nebo nakládanou červenou řepou….