Tortilly:
250 g polohrubá mouka
4 lžíce rostlinného oleje
150 ml voda
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
Stačí na 8 placek o prům. cca 20 cm.
Masová směs:
300 g mletého masa (v podstatě jakékoliv, kuřecí je dříve hotové, vepřové je mastnější, hovězí trvá déle).
bílé fazole (mohou být i z konzervy)
pasírovaná rajčata
koření podle chuti – základ tvoří paprika ostrá nebo feferonky
sůl
olej
Maso dáme na olej a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké.
Přidáme koření, pasírovaná rajjčata a jako poslední přidáme bílé fazole.
Tortilly ohřejeme. poskládáme na čtvrtinky a naplnéme masovou směsí.
Připravila Jana Macůrková
Tortilly přiznávám kupuju, nechce se mi s nima patlat. A je to rychlé.
Jen u nás víc jede recepísek Hadérky se spoustou sýru nebo s hodně zeleniny. To maso, kupodivu, v nich moc nikdo nemusí. 😉
Ja nevim, prdopec do tortill? Recept na tortilly je u 126 a je vybornej, jsou krasne vlacny. Ale nezkusila jsem, tak se jen ptam…