(2231) Tortilly s masovou směsí

Tortilly:
250 g polohrubá mouka
4 lžíce rostlinného oleje
150 ml voda
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva

Stačí na 8 placek o prům. cca 20 cm.

Masová směs:
300 g mletého masa (v podstatě jakékoliv, kuřecí je dříve hotové, vepřové je mastnější, hovězí trvá déle).
bílé fazole (mohou být i z konzervy)
pasírovaná rajčata
koření podle chuti – základ tvoří paprika ostrá nebo feferonky
sůl
olej

Maso  dáme na olej a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké.
Přidáme koření, pasírovaná rajjčata a jako poslední přidáme bílé fazole.
Tortilly ohřejeme. poskládáme na čtvrtinky a naplnéme masovou směsí.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2231) Tortilly s masovou směsí

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tortilly přiznávám kupuju, nechce se mi s nima patlat. A je to rychlé.
    Jen u nás víc jede recepísek Hadérky se spoustou sýru nebo s hodně zeleniny. To maso, kupodivu, v nich moc nikdo nemusí. 😉

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Ja nevim, prdopec do tortill? Recept na tortilly je u 126 a je vybornej, jsou krasne vlacny. Ale nezkusila jsem, tak se jen ptam…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..